Veelgestelde vragen

HOELAAT MOETEN WE AANWEZIG ZIJN?
We adviseren je om ongeveer 15 minuten voor je afspraak aanwezig te zijn. Na ontvangst op de begane grond is er de gelegenheid om en drankje te kopen aan de bar, om je spullen op te bergen in kluisjes en om eventueel naar het toilet te gaan. In de ontvangst ruimte krijg je nog een korte uitleg en daarna dalen we af naar de kelderverdieping.

WAT ZIJN DE TARIEVEN EN EVENTUELE KORTINGEN?
Alle prijzen vind je op de tarievenpagina.

HOEVEEL TEAMS KUNNEN ER TEGELIJKERTIJD IN DE REAL ESCAPE ROOM?
RealEscapeRoom beschikt over 5 escape rooms in Dordrecht, 3 escape rooms in Rotterdam en 2 battle escape rooms in Antwerpen. Per escape room kunnen er maximaal 8 personen in. Via het menu reserveren kun je zien welke tijden er nog beschikbaar zijn. Als een tijd er niet bijstaat dan is de kamer al volgeboekt. Is een datum/dag niet aan te klikken dan is de hele datum al volgeboekt.

Na het spel is er 15 minuten ombouwtijd nodig om de kamer gereed te maken voor een volgend team. (in het reserveringssysteem is dit interval 30 minuten i.v.m. met speling).

WIJ ZIJN MET 8 OF MEER PERSONEN, KUNNEN JULLIE EEN UITZONDERING MAKEN?
Onze battle escape room in Antwerpen kan met 16 personen tegelijk worden gespeeld (8 per kamer). Je speelt dezelfde spellen en strijd zo ook nog eens tegen elkaar!

I.v.m. een maximale spelbeleving en de veiligheid en de grootte van de ruimtes, mogen wij op last van de brandweer geen uitzondering maken in al onze andere kamers. Ook is de beste spelbeleving er bij 4/5 personen. 8 personen is het maximale aantal personen (per kamer/per uur) dat deel kan nemen aan het spel. 2 personen is het minimum aantal personen (dit heeft te maken met de moeilijkheidsgraad van het spel).

VOOR WIE ZIJN DE KAMERS WEL OF NIET GESCHIKT?
Voor alle kamers geldt een adviesleeftijd van 16 jaar. Behalve The News Room, hiervoor geldt een adviesleeftijd van 14 jaar.

The Wanna Play Room, The Bath Room, The Class Room, The Precious Room:
De kamers zijn ook geschikt voor zwangeren en ook licht claustrofobische mensen. De kamer is helaas niet geschikt voor rolstoelen, mensen met hart problemen, epilepsie en zware claustrofobische mensen. Wel is deelnemen aan dit spel te allen tijde op eigen risico. Verder zijn onze kamers zeer ruim opgezet en er staan ook in elke escape room stoelen.

The News Room:
Deze kamer is voor zwangeren en ook claustrofobische mensen, ook kan je deze kamer in met epilepsie en hart problemen. De kamer is helaas niet geschikt voor rolstoelen. Wel is deelnemen aan dit spel te allen tijde op eigen risico. Verder zijn onze kamers zeer ruimt opgezet en er staan ook in elke escape room stoelen.

Lab Madness en Mysterious Plague:
Deze kamer is geschikt voor zwangeren en deelnemers met epilepsie. De kamer is helaas niet geschikt voor rolstoelen. Wel is deelnemen aan dit spel te allen tijde op eigen risico.

Harrison’s Squad:
Deze kamer is geschikt voor zwangeren en deelnemers met epilepsie. De kamer is helaas niet geschikt voor rolstoelen. Wel is deelnemen aan dit spel te allen tijde op eigen risico.

IS HET SPEL ENG EN/OF GEVAARLIJK?
The Wanna Play Room, The Bath Room, The Class Room, The Precious Room, Lab Madness, Mysterious Plague:
Nee, het spel is absoluut niet gevaarlijk. Ook niet eng, alhoewel de meningen daar over verspreid zijn ;),  maar eerder heel erg spannend! Het is meer de beleving en de setting waar je inzit die het een beleving maakt. Er is nooit sprake van echt gevaar en er is altijd iemand aanwezig om de deur open te doen, daarnaast is er in elke kamer een noodknop aanwezig waarmee je in geval van nood zelf de deur kunt openen.

The News Room:
Maar durf je toch niet in 1 van de 4 bovenste kamers? Boek dan The News Room dat is een Real Escape Room die helemaal niet eng is en juist gemaakt is voor de personen die bijvoorbeeld The Wanna Play Room, The Bath Room en The Class Room niet in durven of niet in kunnen.

Harrison’s Squad:
Liever actie in plaats van spanning? In deze kamer is het thema anders dan in de andere kamers. Toch is hier de adviesleeftijd 16 jaar, dit i.v.m. de uit te voeren opdrachten/puzzels.

WIJ WILLEN EEN (BEDRIJFS)UITJE VOOR MEERDERE PERSONEN ORGANISEREN EN WILLEN ONS LATEN OPSLUITEN IN DE REAL ESCAPE ROOM, KAN DIT?
Ja, dat kan! Jullie moeten dan -in het geval van bijvoorbeeld 18 personen- wel zelf 3 teams van 6 personen samenstellen. Zo creëer je een leuk wedstrijd element tussen de teams! Welk team zet de snelste tijd neer? Er zijn in totaal 5 kamers die je tegelijkertijd kunt spelen. Je kunt ook de battle escape room in Antwerpen spelen. Hier kunnen 16 personen tegelijk worden opgesloten (8 per kamer) en kun je tegelijk tegen elkaar strijden, zo kun je ook niet stiekem antwoorden doorgeven aan elkaar.

Boek je meerdere kamers of moet er een team wachten?
De “wachtende” teams hoeven zich niet te vervelen! Er is een gezellige grote ruimte met een bar met een spelletjes ruimte.

Willen jullie in de tussentijd iets anders doen?
Op de locatie van Real Escape Rooms is ook de mogelijkheid om een workshop te volgen of een citygame te starten. Kijk voor alle mogelijkheden op de website van fundustry.nl.

Willen jullie vergaderen?
Er zijn diverse vergaderruimtes (tot maximaal 100 personen). Deze ruimtes zijn kosteloos tijdens de geboekte uren.

HOE KAN IK MIJN RESERVERING ANNULEREN?

Ben je nog niet helemaal tevreden over je reservering of veranderen er zaken, dan kun je dat makkelijk doorgeven via deze wijzigingslink die je per mail hebt ontvangen.

Houd ons op de hoogte, dan kom je niet voor verrassingen te staan.
  • Je kunt tot 4 weken (28 dagen) vooraf aan het uitje kosteloos wijzigingen maken of annuleren. Binnen 4 weken brengen we deze wijzigingen wel in rekening.
  • Eventuele extra’s zoals extra horeca of extra activiteiten kun je tot 4 weken vooraf aan je uitje kosteloos wijzigen of annuleren. Binnen 28 dagen brengen we deze extra’s wel in rekening.
  • Eventuele correcties op de factuur (extra personen, aanvullende drankjes of op tijd doorgegeven correcties op het aantal personen) corrigeren we allemaal tegelijkertijd binnen 1 week na afloop van het uitje met een aanvullende (credit)factuur.

 

WAT ZIJN DE BETAALMOGELIJKHEDEN?
Betaling kan alleen op locatie per pin. Contante betaling is helaas niet mogelijk.

WAT IS JULLIE TELEFOONNUMMER/E-MAIL ADRES?
Klik hier voor onze contactgegevens.

WANNEER IS REAL ESCAPE ROOM GEOPEND?
Real Escape Room is zeven dagen per week geopend.

IS DE REAL ESCAPE ROOM OOK GESCHIKT VOOR MENSEN DIE GEEN NEDERLANDS SPREKEN?
Tuurlijk! In het spel zelf wordt géén gebruik gemaakt van taal, dus welke taal je spreekt maakt niets uit. En als er gebruik gemaakt wordt van taal dan is dat zowel in het Nederlands als in het Engels mogelijk. M.u.v. The Precious room deze is geheel in het Engels.

WAT VOOR KLEDING KAN IK HET BESTE AANTREKKEN?
Kleding waar je je zelf goed in voelt en in kan bewegen. Je wordt in principe niet vies maar het kan zo zijn dat je een stukje moet kruipen.

MAG IK MIJN MOBIELE TELEFOON EN/OF TAS MEENEMEN IN DE ESCAPE ROOM?
Nee, voordat je de escape room betreedt zullen wij vragen om al je bezittingen, dus je mobiele telefoon, maar ook je portemonnee, sleutels en overige bezittingen veilig op te bergen in een kluisje. De sleutel van dit kluisje kan je zelf bewaren. Alles wat je nodig hebt om te ontsnappen uit de RealEscapeRoom vind je in de kamer. Uiteraard ontvang je je bezittingen na afloop van de Esacape Room weer terug.

KAN IK OOK IETS DRINKEN BIJ JULLIE?
Jazeker. Drankjes meenemen in de Escape Room is helaas niet mogelijk.

WAT ALS IK NAAR DE WC MOET?
Er is geen toilet in de Real Escape Room zelf, maar we herinneren je eraan om van te voren eventueel naar het toilet te gaan.

HOE OUD MOET JE ZIJN VOOR DE ESCAPE ROOM?
Voor alle kamers in Dordrecht en Rotterdam geldt geen minimum leeftijdsgrens. Wel adviseren we om een groep onder de 16 jaar niet zonder begeleider een kamer te laten betreden. Dit ivm de spannende beleving en voor het oplossen van sommige puzzels. Uiteraard is het aan de bezoeker of zij een volwassene mee willen nemen of niet, op eigen risico. Wil je geen spannende, maar een leuke kamer spelen? Kies dan The News Room in Dordrecht, deze is leuk voor alle leeftijden, maar ook hier adviseren wij een groep onder de 14 jaar niet zonder begeleider de kamer te laten betreden. Dit ivm de moeilijkheidsgraad van de puzzels.

IS DE ESCAPE ROOM GESCHIKT VOOR MENSEN MET EEN HANDICAP?
Helaas is de Escape Room niet geschikt voor mensen in een rolstoel. De ingang van de Real Escape Room is wel gelegen op de begane grond, maar de echte Escape Rooms liggen een verdieping lager in de kelders, hoger of op de begane grond. Mensen met verminderd zicht of beperkt gehoor kunnen wel deelnemen aan de Real Escape Room zolang er ook minimaal 1 deelnemer aanwezig is die beschikt over volledig zicht en gehoor.

ZIJN DE PRIJZEN INCLUSIEF BTW?
Ja, onze prijzen zijn inclusief 6% BTW.

WAT GEBEURT ER ALS IK TE LAAT BEN?
We vragen elke groep om 15 minuten voorafgaand van de afgesproken tijd aanwezig te zijn. Tot 15 minuten vertraging kunnen we je nog toelaten tot de Real Escape Room. Als de kamer niet na je is geboekt dan kunnen we je natuurlijk nog toegang geven. Echter houd er rekening mee dat er op bepaalde dagen en avonden grote drukte is en de kamers vaak zijn volgeboekt.